bioxpert.nl

Een tuin onderhouden, wat zijn de opties?

Het ziet er altijd gelikt uit, een bijgehouden tuin. Een tuin onderhouden kost soms veel werk en daar heb je soms echt geen zin in. Waarschijnlijk groeien de planten zo hard dat je door alle bomen het bos niet meer ziet. Dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling. Heb jij geen groene vingers? Dan zijn er een aantal manieren om toch een prachtige tuin te hebben, zonder daar al te veel moeite voor te doen.

Niet te lastig maken voor jezelf

Het kan zijn dat je geen tijd of zin hebt om je tuin te onderhouden. Dan kun je het beste gaan voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Het is dan niet slim om bomen of planten te hebben waar veel bessen aan groeien. Deze bessen zullen heel je tuin bedekken uiteindelijk. Het is beter om voor een betegeld tuinontwerp te gaan. Je kan dit makkelijk schoonmaken met een hogedrukspuit. Wil je toch een beetje groen in je tuin? Kies dan voor kunstgras. Denk van tevoren goed na over je tuinontwerp en welke materialen je gebruikt, zo kom je voor geen verassingen te staan.

Toch liever meer groen in de tuin?

Je wilt heel graag groen in je tuin, maar hebt zelf geen tijd om het te onderhouden. Kies dan voor een pop up proeier, aangesloten met een waterpomp die wanneer jij het wilt, de planten en het gras water geeft. Je kan ook een hovenier inhuren, maar dat gaat vaak enorm in de kosten zitten. In de waterpomp zit een motor. Deze motor stuurt het pomphuis aan. In het pomphuis zitten meerdere ‘waaiers’. Dit zijn roterende bladen die door te draaien een pers- en zuigkracht uitoefenen. Zo ontstaat er drukverschil en kan het water van de ene kant naar de andere kant worden geperst.

Een pop up sproeier heeft een straalbereik van maar liefs 40 graden tot 360 graden. Een nevelsproeier kan ook worden toegepast in de tuin of het gazon.

Renoveren

Heb je misschien de verkeerde beslissing genomen wat betreft het tuinontwerp? Dat kan flink balen zijn. Maak daarom de keuze om je tuin te renoveren! Hoe meer aanplanting, hoe meer onderhoud. Pas je nieuwe tuinontwerp hier dan ook op aan! Een renovatie kan wat moeite kosten, maar je zal blij zijn dat het erop zit. Hierna zal je ook veel minder opkijken tegen het alsmaar onderhouden van een tuin die je toch eigenlijk niet mooi vindt. Tuinrenovaties zijn zeker de moeite waard, ook al breng je weinig tijd door in je tuin.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 bioxpert.nl

Thema door Anders Norén