bioxpert.nl

Hoe kom je er achter welke vaccinaties je nodig hebt als je op vakantie gaat naar het buitenland?

Er zijn veel mensen die het leuk vinden om op vakantie te gaan. Dat is niet gek aangezien je tijdens een vakantie kennis kunt maken met een volledig nieuwe cultuur en daarnaast lekker kunt ontspannen. Je hoeft je tijdens een vakantie namelijk niet druk te maken om zaken als je werk of school, maar ook niet om bepaalde zaken die spelen in je privéleven. Daarom kan het heerlijk zijn om er af en toe even tussenuit te gaan naar een ver buitenland. Als je naar een land gaat wat ver van Nederland af ligt, is het mogelijk dat je bepaalde vaccinaties moet krijgen. Het is wel van belang om dit op tijd te weten zodat je je kunt laten vaccineren. 

 

Waarom is het nodig om je te laten vaccineren?

Als je naar het buitenland op vakantie wilt gaan, is de kans aanwezig dat je bepaalde vaccinaties zult moeten nemen. Dat komt doordat we in Nederland niet alle vaccinaties krijgen waardoor er bepaalde vaccins zijn die maar weinig Nederlanders hebben gekregen. Daarom kan het handig zijn om deze vaccinaties toch te nemen wanneer je naar een land gaat waar de kans aanwezig is dat je besmet zult raken met de ziekte waartegen je gevaccineerd kunt worden. 

 

Er zijn namelijk ziektes die in Nederland nagenoeg niet voorkomen waardoor mensen er niet standaard tegen worden gevaccineerd. Ook zijn er vaccinaties die pas sinds kort in het rijksvaccinatieprogramma zijn opgenomen waardoor veel mensen ze nog niet hebben gekregen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de meningokokken vaccinatie. Het meningokokkenvirus kan ervoor zorgen dat je hersenvliesontsteking krijgt wat kan leiden tot ernstige complicaties en zelfs tot overlijden. Daarom is het fijn dat er nu een vaccin tegen beschikbaar is, maar is het wel belangrijk dat zo veel mogelijk mensen dit nemen. 

 

Kijk op de site van de overheid

Wanneer je op vakantie gaat naar een land waarvan je niet weet of je bepaalde vaccinaties gehad moet hebben, is het slim om naar de site van de overheid te gaan. Hier kun je voor ieder land vinden wat de eisen zijn voor mensen die er naartoe willen reizen. Sommige vaccinaties zijn niet verplicht, maar wel aanbevolen. Het is dan ook zeker aan te raden om deze te nemen. Door op de site van de overheid te kijken, kun je dus meer duidelijkheid krijgen over of je bijvoorbeeld een dktp prik moet nemen voordat je op vakantie gaat. Het is van belang dat je dit op tijd opzoekt zodat je je tijdig kunt laten vaccineren. 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2022 bioxpert.nl

Thema door Anders Norén