bioxpert.nl

Milieu vriendelijke en duurzame houten horloges

Ook in onze kleding zijn we steeds vaker op zoek naar duurzame en milieuvriendelijke kleding die op een eerlijke manier zijn gemaakt. Daar hoort natuurlijk ook het horloge bij. Een mode item die nog steeds niet mag ontbreken als je modebewust voor de dag wil komen. Tegenwoordig zijn er horloges die aan deze eisen voldoen. Dit zijn de houten horloges. Duurzaam, milieuvriendelijk en op een eerlijke manier gemaakt. Het is een trend die vanuit Amerika is over komen waaien richting Europa en langzaam beginnen we hier dus ook de sympathiekheid van dit product te ontdekken. Naast dat het duurzaam en milieuvriendelijk is ziet het er ook nog eens heel leuk uit en heb je vele variaties.

Het houten horloge met de canvas band

Zoals ik in de eerste alinea al aangaf zijn er vele soorten en maten. Een type die je veel ziet is het horloge waarbij de kast van hout is en de band van canvas. Het hout van het horloge is dan vaak van bamboe. Een super duurzaam houtsoort. Bamboe is namelijk na vijf jaar al geschikt om mee te produceren. Hierdoor is het sneller beschikbaar dan dat het nodig is en voorkom je dus ontbossing. Canvas is een materiaal wat absoluut niet belastend is voor het milieu en dus resulteert dat in een mooi en duurzaam horloge. De cavans band is in meerdere kleuren verkrijgbaar, maar over het algemeen is de keuze groen of bruin wat een mooie en warme uitstraling geeft. Deze variant is meestal scherp geprijsd ook omdat er meestal het goed werkende maar scherp geprijsde quartz uurwerk in zit. Dit uurwerk dankt zijn naam door het quartz kristal wat er in zit. Deze heeft een heel gelijkmatige trilling als je er stroom op zet waardoor het bij uitstek geschikt is voor een uurwerk.

Het houten horloge met de schakelband

Als je een horloge wil wat echt helemaal van hout is dan kan je het best kiezen voor de schakelband die dan ook van hout is. Ook hierin zie je nog wel eens een variatie bijvoorbeeld dat er twee verschillende houtsoorten in de schakels zijn verwerkt. Dat geeft een extra speels karakter. Nadeel van de schakelband is dat het soms even gedoe is om deze op maat te maken. Je dient er dan een schakel tussenuit te halen. Dit doe je door met een dun pinnetje het pinnetje die de schakels verbindt er als het ware uit te drukken. Dit dient voorzichtig te gebeuren omdat bij veel kracht zetten de schakel kan breken.

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 bioxpert.nl

Thema door Anders Norén