bioxpert.nl

Je tuin onderhouden

De warme lente en zomer dagen zitten er weer aan te komen en dat betekent natuurlijk dat je lekker in de tuin wilt zitten. Maar na de herfst en winter zullen er heel wat blaadjes in je tuin liggen en zullen de tegels er ook niet al te mooi meer uit zien denk ik. Daarom is het een goed idee, als het financieel mogelijk is en als je er de tijd voor hebt, om je tuin eens goed onder handen te nemen. Een grote reiniging en misschien wat leuke nieuwe tuinmeubelen en accessoires? Het kan allemaal.

Schoonmaken

Als eerst is het goed om je tuin eens goed schoon te maken. Ruim alle gevallen blaadjes op en misschien zijn je bomen ook wel toe aan een snoeibeurt. Als je je bomen kort maakt dan kunnen ze in de zomer weer beter en makkelijker groeien. Het grasmaaien is ook een belangrijk onderdeel. Het kan zo zijn dat door het vriezen in de winter je gras wat kale plekken heeft. Dan kan je het beste nu wat zaadjes over je grasveld heen gooien zodat het weer mooi vol wordt. Ook kan het zo zijn dat je last hebt van wat beestjes in je tuin die je er liever niet hebt. Als je liever geen gif hiervoor gebruikt zijn aaltjes een andere optie. Aaltjes zijn van nature in de bodem voorkomende regenwormpjes. Ze zijn tussen de 1 en 3 mm groot. Aaltjes tegen rouwvliegjes zijn erg handig. Na het inzetten van de aaltjes gaan ze direct op zoek naar hun prooi en dringen deze binnen waardoor de larven sterven. Dit is een biologische manier om ongedierte te bestrijden in je tuin. Deze aaltjes zijn ook nog goed voor ander ongedierte. Naaktslakken bestrijden met aaltjes kan namelijk ook!

Accessoires

Als je al deze kleine aanpassingen hebt gedaan en je vindt je tuin nog wat saai dan kan je wat leuke accessoires gaan toevoegen. Het ligt er natuurlijk aan hoe groot je tuin is en hoeveel ruimte je hebt maar met een paar kleine dingen kan jouw tuin er al heel leuk uit gaan zien. Om mee te beginnen is een nieuwe lounge set misschien een idee. Koop een comfortabele lounge set en maak het wat leuker met verschillende kussentjes. Als je er nog niet genoeg van hebt kan je je tuin ook wat vrolijker maken met leuke bloemen. Dan kan je ook nog wat leuke lampjes kopen die je in je tuin kunt ophangen of wat leuke lantaarns waar je een kaarsje in kunt zetten. Zo kan je ook ’s avonds lekker genieten in je tuin.

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 bioxpert.nl

Thema door Anders Norén