bioxpert.nl

Jouw land, op en top in 2022

Als boer weet je dat de kwaliteit van jouw grond van onschatbare waarde is. Jouw land moet optimaal benut worden. Niet alleen is dat jouw doel en dag als boer maar het zorgt er ook voor dat je het beste product op de markt kan brengen. Of het nu om groente, fruit of vlees gaat. In deze blog vertel ik je hoe je voor je grond kan zorgen. Lees je mee?

Voorbereid op de droogte…

We zitten alweer in de lente en de temperatuur stijgt. Het duurt niet lang meer voor het echt warm is en als we afgaan op de trend van de afgelopen jaren dan komt er met die warmte ook een hoop droogte kijken. Zorg dat je grond niet uitgedroogd raakt en zorg dat er een bewateringssysteem klaar staat om de droogte te bestrijden. Dit kan door druppelslangen aan te leggen maar voor grote stukken grond zijn sproeiers het handigst.

En de plagen…

Plagen zijn de schrik van elke boer, klein en groot. Vaak omdat insectenplagen de reden zijn dat gewassen het niet goed doen qua groei of al opgevreten zijn voor ze geoogst konden worden. Als je last hebt van plagen op jouw grond dan wil je die natuurlijk bestrijden. Kies in dat geval het liefst voor een middel dat niet giftig is voor de grond. Anders beschadig je wellicht de rest van je gewassen of schaad je andere wél gewenste flora en fauna.

Extra (makkelijk) gevoed

Zo nu en dan wil je jouw grond natuurlijk ook extra voeden. Daardoor kunnen gewassen en andere planten een groeispurt maken. Maar met een zak strooisel over je grond wandelen, dat schiet niet op. Je kan het jezelf beter makkelijk maken door een kunstmeststrooier aan te schaffen. Hierdoor wordt het allemaal veel makkelijker en kan je sneller genieten van het resultaat. Een kunstmeststrooier vind je op de website trucks.nl. .

Een deel om te experimenteren

Tegenwoordig kiezen ook steeds meer boeren ervoor om een deel van hun grond leeg te houden van de ‘gewone gewassen’. Dit deel gebruiken zij om nieuwe dingen uit te proberen, zoals het telen van andere soorten groenten en fruit dan voor hen de normale gang van zaken is. Dit geeft je de mogelijkheid om ontdekkingen te doen en wellicht je bedrijf uit te breiden op basis van die ontdekkingen. Zo gebruik jij jouw grond optimaal en kan jouw bedrijf, net als de gewassen in de grond, door blijven groeien.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2022 bioxpert.nl

Thema door Anders Norén