bioxpert.nl

Meer bewegen in je dagelijks leven

Ik was nooit heel veel met mijn gezondheid bezig. Ik at wel redelijk gezond, maar bewegen deed ik eigenlijk bijna niet. Als het kon nam ik de auto, en sporten had ik al jaren niet gedaan. Maar een tijdje geleden kreeg iemand uit mijn directe omgeving een hartinfarct. En dat heeft me wel aan het denken gezet. Die persoon was nog helemaal niet oud, en de doktoren zeiden dat hij het aan zijn ongezonde leefstijl te danken had. Dit voorval heeft een grote impact op mij gehad en ik heb een aantal dingen veranderd in mijn leven. Mijn gezondheid staat nu voor mij op 1, en in deze blog vertel ik je meer over welke dingen ik nu anders doe dan voorheen.

Neem de fiets

Ik was door de jaren heen lui geworden. Als ik ergens naar toe ging nam ik uit automatisme de auto, ik dacht er niet eens over na om op de fiets te stappen. Ook als het om kleine afstanden ging zoals naar de supermarkt of bioscoop. Ik heb mezelf nu de regel gesteld dit om te draaien: altijd met de fiets, tenzij het echt niet anders kan. En daarbij ben ik wel streng voor mezelf: als het bijvoorbeeld heel hard onweert mag ik best op met de auto, maar bij een normale regenbui neem ik gewoon de fiets.

Voor langere afstanden heb ik een e-bike aangeschaft bij een e-bike specialist. Ik ben ontzettend blij met deze aankoop! Mijn werk is 20 kilometer verderop maar op mijn e-bike ben ik daar zo.

Wandelen

Ik ben er achter gekomen dat ik wandelen heel leuk vind. In het weekend ga ik er nu vaak op uit, terwijl ik eerder hele middagen thuis op de bank zat. De tijd vloog dan voorbij zonder dat ik er iets voor terug kreeg. Aan het einde van zo een middag voelde ik me futloos en gefrustreerd. Nu probeer ik elk weekend wel even te wandelen, en ik geniet hier echt veel meer van. Wandelen is een leuke, ontspannende bezigheid en je bent lekker buiten. Je kunt ook uitstekend met anderen samen wandelen. Zo is het een sociale bezigheid en kun je lekker bijkletsen.

Op vakantie

Ik besloot ook in mijn vakanties meer te bewegen en actiever te zijn. Eerder zag ik vakanties altijd als momenten om te ontspannen en koos ik voor de luie opties. Dan zat ik een week in een all-inclusive resort en kwam ik niet verder dan de ontbijtzaal en het zwembad. Maar je vakantie is juist ook een moment waarop je lekker kunt bewegen. Dus maak een lange wandeling, huur een fiets of ga op wintersport.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 bioxpert.nl

Thema door Anders Norén