bioxpert.nl

Wat neem je mee op een citytrip?

Na ellenlang plannen, datumprikkers aanmaken, verzetten en eindelijk boeken, is het moment daar: jullie gaan op reis. Samen met een stel vrienden gaan jullie een wereldstad onveilig maken. Als dit je eerste reis is dan zul je misschien denken: “Wat moet ik allemaal mee?” maar ook als je een doorgewinterde reiziger bent, is een citytrip weer heel anders dan een gewone vakantie. Het is korter en het tempo ligt vaak hoger. Afhankelijk van het doel van jullie reisje zul je je hierop moeten aanpassen.

Begin bij de basis

Zoals ik al zei, zal het tempo hoog liggen. Daarom is het belangrijk dat je goed schoeisel hebt. Of je nu van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid of van kroeg naar kroeg loopt, op een gegeven moment eist dat zijn tol. Je wilt immers niet na de eerste dag meteen voeten vol blaren hebben. Dat maakt de rest van de trip niet leuker. Pak daarom goede heren sneakers in. Zo zie je er stijlvol uit en geniet je van maximaal comfort. Niemand heeft namelijk zin in gezeur op vakantie. Maar dit geldt eigenlijk ook voor de rest van je kleding. Maak een keuze tussen stijlvolle en lekker zittende kleding en pimp die look met accessoires en dergelijke. Die kan je namelijk dumpen als het niet lekker zit, met schoenen of broeken wordt dat lastig.

Op alles voorbereid

Voordat je gaat, raad ik aan om je te verdiepen in je bestemming. Wat zijn de gewoontes? Zijn er regels wat betreft kleding voor mannen? De ene bestemming is strikter dan de ander. Ook is het handig om te weten wat voor weer je kunt verwachten wanneer je eenmaal aangekomen bent. Je kan wel vol goede moed een zwembroek en zomerblouse inpakken maar als de temperatuur niet boven nul komt als jullie er zijn, kom je van een ‘koude kermis’ thuis. He he, snap je ‘m?

Een beetje extra

Comfort en veiligheid staan voorop, dat mag duidelijk zijn. Maar een vakantie is en blijft een vakantie. Zeker wanneer je met je maten op stap gaat, zullen jullie ook op zoek zijn naar vermaak en plezier. Vaak resulteert dat in een avondje of meerdere avonden stappen. Pak daar ook voor in. Iets extra’s voor de gelegenheid is niets mis mee, ook niet als je reis kort is. Dat is namelijk vaak het geval met citytrips. Of als je iets heel speciaals hebt gepland waar een chique outfit voor nodig is, schroom dan niet om die in de tas te doen.

Veel succes en reisplezier!

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 bioxpert.nl

Thema door Anders Norén