bioxpert.nl

Tips voor teambuilding

Collega’s is soms net familie. Je hebt ze niet (altijd) voor het uitzoeken, maar je kan er ook niet om heen. De ene collega is je beste vriend, waar je de andere soms wel kan schieten.  En dat is niet erg, sommige mensen zijn nou eenmaal niet je type. Zo lang er maar een balans is in je team.

Maar wat nou als deze balans ontbreekt? Wat nou als je tegen je werk op kijkt, niet vanwege het werk, maar vanwege de collega’s? En je de dag bij voorbaat al met een slecht gevoel begint?

Dan is het tijd voor actie. Zelf ervaar ik dat ik uit een goede omgang met collega’s net zo waarde en voldoening kan halen als mijn bezigheden op het werk. En dat komt deels door de bedrijfscultuur die bij ons op kantoor heerst. Want een hecht team ontstaat niet vanzelf, daar moet je energie in stoppen. Heb je het idee dat er bij jullie op werk wel wat mag veranderen? Lees dan deze blog voor inspiratie.

1. De Monday morning meeting

Iedere maandagochtend starten wij de week gezamenlijk. We halen de magneetborden tevoorschijn, en het gehele team vertelt wat hij of zei heeft bereikt vorige week en wat er deze week op de planning staat. Dat wordt op deze borden bijgehouden. Er is ook ruimte voor persoonlijke verhalen, mocht er iets bijzonders zijn gebeurd. Zo blijf je als team op de hoogte van elkaars activiteiten.

2. Gezamenlijke lunch

Op ons bureau eten wij ’s middags altijd samen met het hele team. Er zijn geen maaltijden voorbereid: je smeert je eigen boterham. Dit maakte een hele huiselijke sfeer: je collega vragen de pindakaas door te geven, collega’s die steevast een boterhammen met hagelslag eten, enzovoort.

3. Na de lunch wandelingetje

Ook wel de walk and talk genoemd. Niet alleen voel je je veel fitter en opgefrister na even de beentjes gestrekt te hebben, ook is dit een moment om elkaar beter te leren kennen, gezien je vaak toch 1 op 1 met elkaar loopt.

4. Vrijmibo

Dé manier om inspanningen na een week werken goed af te sluiten: met een borrel. Koppel hier ook eens activiteiten aan, of beloon je collega’s met een lekkere maaltijd als er een belangrijke deadline is gehaald.

5. Activiteiten

Teambuilding activiteiten klinken wat cliché, maar helpen echt de sfeer binnen het team te verbeteren. Er wordt vaak maanden later nog over gesproken, er vormen inside jokes en zet je collega’s eens in een heel ander daglicht. Probeer eens een uitdagende activiteit, zoals samen bootcampen, paintballen of misschien zelfs een paar daagjes weg!

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 bioxpert.nl

Thema door Anders Norén